Linin polet s helikopterjem

Naša Lina je bila v prvih letih življenja prikrajšana za večino stvari, ki so sicer samoumevne otrokom njenih let, zato ji skušava starša sedaj, ko lepo napreduje, zagotoviti čim več izkušenj in ji izpolniti čim več želja.

Ena taka želja je bil polet s helikopterjem.

Da Lina zelo rada leti sva starša ugotovila, ko smo leta 2019 z letalom poleteli v Ukrajino, na prvo zdravljenje z matičnimi celicami. Od tedaj dalje te prilike ni bilo več, a želja podati se ponovno v nebo, je ostala.

Foto: osebni arhiv družine Šukelj

ZAHVALA

Naši Lini je v petek, prav na “Dan žena”, Flycom Aviation v sodelovanju z novinarko T.J.G. iz Slovenskih Novic, izpolnil to njeno velikansko željo – polet s helikopterjem.

S hipodroma v Šentjerneju, kjer je tisti dan potekal Gregorjev sejem, smo na sicer oblačno petkovo popoldne, poleteli nad prečudovito Dolenjsko.

Iskrena hvala Flycom Aviation za to čudovito in nepozabno izkušnjo.

Iskrena hvala novinarki T.J.G. iz Slovenskih Novic, ki je Lini že večkrat priskočila na pomoč.

Foto: novinarka T.J.G.

Priprave na polet

Ker so želje eno, reala pa povsem nekaj drugega, smo se predpriprav na let lotili resno.

Otrok, kot je Lina, z vsemi svojimi posebnimi potrebami, to potrebuje še toliko bolj.

Na polet sva jo starša pripravljala kar 14 dni. Preko zgodbice o helikopterju z vključevanjem 3D igračke, preko slik in video vsebin s helikopterji.

To je pri otroku s posebnimi potrebami nujno potrebno, saj je tak polet, za otroka s posebnimi potrebami, navkljub velikanski želji, lahko vseeno izziv.

Lina je med 15-minutnim panoramskim poletom izredno uživala, se smejala in ob pristanku želela “še”.

Ni pa si želela nadeti slušalk, saj imamo še vedno senzorne izzive in na glavo, razen kape, ne pusti dati nič.

 

 

Foto: osebni arhiv družine Šukelj

Nekaj zanimivosti o letalski družbi Flycom Aviation

Družba Flycom Aviation, ki je v lasti dolenjskega poslovneža Ivana Kralja, ima svojo letalsko floto na letališču v Lescah, in sicer gre za helikopterja Airbus EC120 Colibri in Airbus AS350B2, dva helikopterja Airbus AS350B3, ter dvomotorni helikopter Airbus EC135 avstrijskega partnerja, enega Pilatusa PC-6 za izvajanje padalskih skokov in dve specialni letali Diamond DA42 MPP. Poleg navedenega podjetje FLYCOM Aviation izvaja tudi komercialne lete z lastnim poslovnim letalom za 8 oseb Cessna Citation Bravo z doletom do 2.500 kilometrov, s katerim družba leti iz večjih letališč po Evropi in regiji, predvsem pa iz Malte in Nice.

Kot je povedal pilot Aleš Štimec, so komercialni leti s helikopterjem manjšinska dejavnost, pa vendar pomembna. Glavna dejavnost so dela iz zraka. Veliko se dela na daljinskem zaznavanju in klasičnem delu v zraku, torej na premikih tovora s helikopterjem, na oskrbi planinskih postojank in na izvajanju gradbenih del s helikopterjem.

Je pa v Sloveniji veliko zanimanja tudi za komercialne panoramske lete, sploh v slovenskih Alpah, slovenskem in hrvaškem primorju ter Dalmaciji.

Foto: osebni arhiv družune Šukelj

Če koga pokliče let s helikopterjem vam toplo priporočamo Flycom Aviation, bilo je res nepozabno

                              Vir videa – FB stran “Gostišče Dolinšek” 

Lina v Slovenskih Novicah

O Lini, njenih terapijah v Ukrajini in njenem letalskem podvigu s helikopterjem, je nastal tudi prikupen članek, ki ga lahko preberete TU.

Utrinek iz zraka

The sky in not the limit, it’s just the begining. The only limit is our mind. 

 

Foto: osebni arhiv družine Šukelj (v oblačnost zavita Kostanjevica na Krki)

Linin dobri škratek

Delimo tudi nekaj utrinkov slik, ki smo jih prejeli od prav posebne osebe, ki je močno zaznamovala naše življenje in se nam doživljenjsko vtisnila v srce.

Ta oseba, ki nas je slikala, ne želi biti imenovana, zato ji recimo kar “naš Belokranjec”. Gre pa za osebo (veš kdo si), ki jo je naša družina spoznala v času, ko smo zbirali denar za Linine terapije v Ukrajini. To je naš prav posebni, dobri (dobrodelni) škratek, “naš Belokranjec”, ki lino tako prisrčno poimenuje z “princesko”.

Gre za osebo z izjemnim čutom in srcem za soljudi, ki je postavila piko na “i” naši denarni zbiralni akciji.

Ko je bilo naše zbiranje denarja na nulti točki, ko se zbiranje nikakor ni več premikalo v želeni smeri (k zastavljenemu znesku), ko sem se mama od stresa počasi že sesuvala, se je iznenada, praktično “od nikjer”, pojavila ta oseba, ta “naš Belokranjec”, ta Linin dobri škratek.

Ta oseba je zaslužna, da smo ne zgolj uspeli zbrati zastavljeni znesek, ampak ga celo uspeli preseči, saj je za našo Linico pri pravih ljudeh zastavil svoj glas.

Na ta račun bo lahko šla Lina na več terapij z matičnimi celicami, kot smo sicer pričakovali. Bila je že na petih terapijah z matičnimi celicami, letos gre na šeste in še bomo nadaljevali, saj ji neizmerno pomagajo.

Vse do Gregorjevega letos, te osebe nisem uspela videti v živo, ji stisniti roko, jo objeti in ji iz oči v oči izraziti svojo globoko hvaležnost. Vesela in globoko hvaležna sem, da smo se končno uspeli ujeti na hipodromu v Šentjerneju in se v živo spoznati.

Temu dobremu škratku, veš kdo si …  vem, da je beseda “HVALA” veliko premalo, ampak prihaja od srca.

Se ob priliki zopet vidimo.

Hvala tudi vsem ljudem, ki ste se tako ali drugače odzvali na pomoč.

Lina vsem pošilja lepe pozdravčke.

Previous slide
Next slide

                                             FOTO: Linin dobri škratek. 

Na sliki: Desno od Line (prva slika) naš pilot Aleš Štimec iz letalske družbe Flycom Aviation. Kopilotka pa novinarka T.J.G. iz Slovenskih novic (tretja slika).